30 Ιουνίου 2013

ΟΧΙ σε όλα τα Ναρκωτικά. Αγώνας ενάντια στη Ναρκωκουλτούρα

Η φετινή παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών σημαδεύεται στη χώρα μας από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να σβήσει από το χάρτη τα κέντρα πρόληψης και απεξάρτησης. Παραδίδουν την πρόληψη, την θεραπεία και την επανένταξη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στο κέρδος και στα αρπαχτικά των ΜΚΟ.
Βάζουν μπρος για τη συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ δηλαδή ένα πρόγραμμα που φέρνει ουσιαστικά πίσω στη ζωή κάθε χρόνο περίπου 200 ανθρώπους "καθαρούς" και απεξάρτημένους από κάθε είδους ουσία, ανθρώπους, κυρίως νέους, που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και ανταποκρίθηκαν θετικά στα στεγνά προγράμματα, με ένα πρόγραμμα που έχει ως θεό τα υποκατάστατα χαμηλών προδιαγραφών. Παραγκωνίζεται το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, χορηγώντας χαπάκια σε χιλιάδες μόνιμα και νόμιμα εξαρτημένους. Παράλληλα στέλνουν στις ουρές του ΟΑΕΔ εκατοντάδες εργαζομένους που θα απολυθούν από την συγχώνευση των οργανισμών, που όλο το προηγούμενο διάστημα δούλευαν πολλές φορές και απλήρωτοι.
Το ΠΑΜΕ από τη γέννηση του, εναντιώνεται με ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. Κόντρα στις σειρήνες της δήθεν προοδευτικότητας και των αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει δικαίωμα να αποκόψει το πρόβλημα των ναρκωτικών από την κοινωνική του διάσταση, δε μπορεί να το αποκόψει από τις συνθήκες τους εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε. Αποτελεί πλευρά της ταξικής πάλης. Η θέση απέναντι στα ναρκωτικά είναι μάχη ανάμεσα στην εργατική και στην αστική τάξη για το ποιος θα κερδίσει την νεολαία, το μυαλό της.
Δεν αντιμετωπίζουμε την τοξικομανία ως εγκεφαλική βλάβη, αναγκαίο κακό ή επιδημία των νέων. Οι ρίζες του προβλήματος ακουμπούν στη βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην απληρωσιά, στους μισθούς των 300-400 ευρώ, στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, στους απροσπέλαστους φραγμούς στη μόρφωση και στην υγεία, στην ανύπαρκτη πρόσβαση στον αθλητισμό, στα κυρίαρχα αντιδραστικά πολιτιστικά πρότυπα και αξίες.
Δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη για την κυριαρχία των ιδεών σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς και εργοστάσιο. Μας ενδιαφέρει από την σκοπιά των συμφερόντων του λαού όλο και περισσότεροι εργάτες και νέοι να οργανώνονται στα σωματεία, να δυναμώνουν την ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να είναι πεισμένοι για το δίκιο τους, να αναπτύσσουν πρωτοπόρα αγωνιστική στάση ζωής, να είναι ασυμβίβαστοι με την ναρκωκουλτουρα, με την κουλτούρα γενικά που τους θέλει υποταγμένους με σκυμμένο το κεφάλι.
Οριστική λύση σε όλα τα προβλήματα θα δοθεί όταν πάρουν οι εργαζόμενοι και οι σύμμαχοι τους την εξουσία στα χεριά τους. Όταν θα εκλείψουν οι αιτίες που οδηγούν στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όταν δηλαδή καταργηθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης. Εκεί θα βρει οριστική λύση και το πρόβλημα των ναρκωτικών.
Ο αγώνας ενάντια στην ναρκωκουλτούρα, θα πρέπει να αποτελεί για την νεολαία αγώνα ενάντια σε κάθε είδους συμβιβασμό, ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση. Θα πρέπει να είναι αγώνας για την ζωή που μας αξίζει!

Ιούνης 2013

26 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση για τον "κίνδυνο αφελληνισμού της ασφαλιστικής αγοράς"


«Ο μόνος δρόμος για την ουσιαστική και μόνιμη ανάπτυξη του κλάδου περνάει τόσο μέσα από την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς όσο και από την επικράτηση ενός πνεύματος υγιούς ανταγωνισμού(…). Η προσφορά μας σε αυτή τη κατεύθυνση ήταν σημαντική».
«Νομίζουμε ότι στη σημερινή συγκυρία ο κίνδυνος του «αφελληνισμού» της ασφαλιστικής αγοράς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και συγκεκριμένα μέτρα.»
«Η εφαρμογή του Solvelcy 2 (…) θα οδηγήσει αρκετές ελληνικές εταιρείες με μικρή ή μεσαία κεφαλαιακή βάση είτε να κλείσουν είτε να εξαγοραστούν ή να συγχωνευτούν.»

Από τον απολογισμό δράσης στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος, Απρίλης 2013

Έντονος ο προβληματισμός για το μέλλον των «ελληνικών ασφαλιστικών» από τους συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, που και στο φετινό συνέδριο της ΟΑΣΕ για άλλη μια φορά είχαν τόσες διαφορές που κατέβηκαν σε μία ενιαία παράταξη. 

Ας θυμηθούμε όμως με κάποια ενδεικτικά παραδείγματα για ποιους αγωνιούν τόσο:
Εθνική Ασφαλιστική: 89,5 Εκατ. Κέρδη το 2012. Υπέγραψε νέα επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις 20%.
Μινέττα: 6,4 Εκατ.Κέρδη το 2011, 6,3 εκατ. Κέρδη το 2012. Επέβαλλε ατομικά μειώσεις 10%.
Ατλαντική Ένωση: 13,3 εκατ. Κέρδη το 2011, 2,1 εκατ. Κέρδη το 2012. Επέβαλλε ατομικά μειώσεις 12%.
Υδρόγειος: 8 εκατ. Κέρδη το 2011, 7,32 εκατ. Κέρδη το 2012. Επέβαλλε ατομικά μειώσεις από 3 εως 10%.
(Χωριστό κεφάλαιο είναι οι νέες προσλήψεις, που μετά τη κατάργηση της κλαδικής ΣΣΕ πιθανότατα αμοίβονται με πολύ λιγότερα)

Ρωτάμε λοιπόν:
  • Πόση διαφορά έχει η «ελληνική» ενοικίαση εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής από τη «πολυεθνική» ενοικίαση εργαζομένων της Interamerican/Anytime; Οι ενοικιαζόμενοι της Εθνικής έπρεπε να νιώσουν «εθνική υπερηφάνια» όταν απειλήθηκαν ένας-ένας με απόλυση προκειμένου να μη συνδικαλιστούν;
  • Πόση διαφορά έχουν οι τρομοκρατικές μειώσεις μισθών, οι ατομικές συμβάσεις, οι απολύσεις στις «ελληνικές εταιρείες» με τις αντίστοιχες στις πολυεθνικές;
  • Επί μήνες μετά τη κατάργηση της κλαδικής σύμβασης η ηγεσία της ΟΑΣΕ, αντί να οργανώσει τους εργαζόμενους, έπαιρνε με τη σειρά τις ασφαλιστικές εταιρείες παρακαλώντας κάθε μία να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση στο ύψος της καταργηθείσας κλαδικής. Αλήθεια, υπήρξε ΈΣΤΩ ΜΙΑ «ελληνική» εταιρεία που να ανταποκρίθηκε;
Η ηγεσία της ΟΑΣΕ ακόμη και σήμερα δε κάνει τίποτα άλλο από το να καλλιεργεί αυταπάτες. Από τη μία περηφανεύεται πως βοηθά στην επικράτηση του υγιούς ανταγωνισμού. Από την άλλη κλαίγεται για τα αποτελέσματά του, «συμπαρίσταται» στους άνεργους συναδέλφους της Evima και της Eurostar, ανησυχεί για επόμενες εταιρείες που θα ακολουθήσουν. Μα «υγιής ανταγωνισμός» ΕΙΝΑΙ το Solvency 2, «υγιής ανταγωνισμός» εν μέσω κρίσης ΕΙΝΑΙ οι συγχωνεύσεις, οι εξαγορές, τα λουκέτα, οι εκατοντάδες άνεργοι που έρχονται. «Υγιής ανταγωνισμός» ΕΙΝΑΙ η γιγάντωση της κερδοφορίας μέσω της κατάργησης κάθε εργατικού δικαιώματος.
Η ηγεσία της ΟΑΣΕ και σ’ αυτό το συνέδριό της απέδειξε πως έχει κάνει τις επιλογές της. Είναι με τον «υγιή ανταγωνισμό», είναι με την κερδοφορία των ασφαλιστικών, είναι απέναντι από τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι των ασφαλιστικών, οι χιλιάδες συνάδελφοι που βλέπουμε κάθε μέρα το εισόδημά μας να μειώνεται ενώ τα κέρδη «ξένων» και «ελληνικών» ασφαλιστικών αντέχουν και αυγαταίνουν, επιβάλλεται να κάνουμε τις δικές μας επιλογές. Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς. Να εμποδίσουμε κάθε περαιτέρω ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ από τις ψευτοαντιθέσεις και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Είτε μέσα είτε έξω από την κυβέρνηση συμφωνούν στο βασικό "να προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις", δηλ. στη νέα επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.  Συμμετέχουμε ενεργά στα σωματεία μας κόντρα στις σημερινές πλειοψηφίες, παλεύοντας για την υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης στο ύψος της παλιάς, για να μην περάσουν άλλα μέτρα. 
Στα κελεύσματα για «εθνική ενότητα» και «χέρι βοηθείας» στους έλληνες καπιταλιστές του κλάδου κι όχι μόνο, απαντάμε: KAMIA ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ. 
Με τη δύναμη του δίκιου μας και εργαλείο το ΠΑΜΕ μπορούμε να τους σταματήσουμε

Απεργία στην Εθνοdata


[Αναδημοσιεύουμε από το blog του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής. Εδώ μπορείτε να βρείτε και την απεργιακή ανακοίνωση του σωματείου]

Απήργησαν σήμερα (χτες) οι εργαζόμενοι στην «Εθνοdata» (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας) ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για μείωση των μισθών κατά 6% στους εργαζόμενους που αμείβονται από 1.000 ευρώ και κάτω. Οι μισθοί των υπόλοιπων εργαζόμενων είχαν μειωθεί το προηγούμενο χρόνο κατά 10%. Συνολικά είναι 500 εργαζόμενοι. Στη διάρκεια της απεργίας πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, αποφασίζοντας την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι την Πέμπτη, οπότε και θα γίνει συνάντηση με την εργοδοσία. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνάντησης οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν τι στάση θα κρατήσουν.
Σήμερα στο πλαίσιο της απεργίας το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Αττικής, εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων, συμμετείχε στην περιφρούρηση της απεργίας στις εγκαταστάσεις της Εθνικής στο Γέρακα όπου συστεγάζονται και υπηρεσίες της «Εθνοdata». Το κλαδικό και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Εθνική έχουν κάνει πρόταση στους εργαζόμενους της τράπεζας στο Γέρακα να πάρουν απόφαση για κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους στη θυγατρική.
Σε σχετική ανακοίνωση του κλαδικού σημειώνεται ότι η εργοδοσία, επιχειρηματολογώντας υπέρ των μειώσεων, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί υπάλληλοι της Εθνοdata να αμείβονται περισσότερο από τους νεοπροσλαμβανόμενους της Εθνικής Τράπεζας». Σε αυτή την προσπάθεια της εργοδοσίας να διαιρέσει τους εργαζόμενους «οι εργαζόμενοι σε ΕΤΕ και Εθνοdata πρέπει να απαντήσουμε με ενότητα και αγώνα», επισημαίνει το κλαδικό σωματείο. «Να πρωτοστατήσουμε έτσι ώστε να γίνουν συνελεύσεις παντού, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να συντονιστεί η δράση με όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου με όποια σχέση και αν εργάζονται ή από όποια εταιρεία και αν προέρχονται καθώς και με τα άλλα τμήματα του κλάδου. Η συμβολή μας στην ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα και η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ κρίνεται αναγκαία. (...) Έτσι μόνο θα ανατρέψουμε τα σχέδιά τους».
Επίσης σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ καταγγέλλει την απαράδεκτη απαίτηση της εργοδοσίας και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων.

Η στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΑΣ, παράταξης του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δε θα συμμετέχει στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου (θυμίζουμε πως η ΔΑΣ αναδείχθηκε πρώτη παράταξη στο ΕΚΑ στο τελευταίο του συνέδριο).

Διαβάστε εδώ νεότερη ανακοίνωση της ΔΑΣ, με την οποία απαντά στις συκοφαντικές επιθέσεις της ΠΑΣΚΕ σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

17 Ιουνίου 2013

Τί αποφάσισε το ΣτΕ για την ΕΡΤ;

[Αναδημοσίευη άρθρου του 902.gr]

Περίσσεψαν τα πανηγύρια όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων της διαχείρισης για την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ, η οποία υποτίθεται ότι επαναφέρει τη συχνότητα και το πρόγραμμα της ΕΡΤ στον αέρα, ακυρώνοντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε στις 11/6/2013, η οποία έβαζε λουκέτο και έκλεινε τους διακόπτες της ΕΡΤ. 

Ποια είναι η αλήθεια;

Η ΚΥΑ της κυβέρνησης αποτελούνταν από έξι άρθρα. Το πρώτο αφορούσε στην κατάργηση και τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Το δεύτερο αφορούσε στην τύχη των συχνοτήτων και της περιουσίας της. Το τρίτο ρύθμιζε τις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού της και προέβλεπε επί λέξη: «1. Οι συμβάσεις εργασίας του απασχολούμενου με οποιονδήποτε τρόπο προσωπικού, όπως το τακτικό και έκτακτο προσωπικό ή άλλο προσωπικό καθώς και κάθε είδους συμβάσεις έργου ή εργασίας με εξωτερικούς ή άλλους συνεργάτες προγράμματος της ΕΡΤ ΑΕ, και των θυγατρικών εταιρειών της λύονται από τη δημοσίευση της παρούσας. Για τις περιπτώσεις τις οποίες αφορά, η παρούσα απόφαση συνιστά και καταγγελία της ατομικής συμβάσεως εργασίας. 2. Το προσωπικό της προηγούμενης παραγράφου δικαιούται την νόμιμη κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αποζημίωση (...)». Με άλλα λόγια, το άρθρο 3 της ΚΥΑ απέλυε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Το άρθρο τέσσερα αφορούσε τη λήξη της θητείας του ΔΣ της ΕΡΤ, το άρθρο πέντε ρύθμιζε το ανταποδοτικό τέλος και το άρθρο έξι διαδικαστικά ζητήματα σχετικά με τη δημοσίευση της ΚΥΑ.

Τί αποφάσισε ο πρόεδρος του ΣτΕ; Γράφει επί λέξη η Προσωρινή διαταγή: «1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ' αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.). 2. Τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ' αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης».

Δηλαδή, το ΣτΕ αναστέλλει μόνο μέρος από το 1ο και 2ο άρθρο της ΚΥΑ. Το 1ο άρθρο σημειώνει: «Η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, η κυκλοφορία εκδόσεων, η λειτουργία διαδικτυακών ιστότοπων όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα της ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών αυτής, διακόπτονται μετά το τέλος του κανονικού προγράμματος της 11ης Ιουνίου 2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον στο πλαίσιο της τήρησης αρχών που συνάδουν με τους όρους της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης εντός του ανταγωνιστικού ραδιοτηλεοπτικού περιβάλλοντος». Το 2ο άρθρο γράφει: «Οι συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ παραμένουν ανενεργές έως τη σύσταση του νέου φορέα, οπότε και μεταφέρονται σε αυτόν αυτοδικαίως».

Με άλλα λόγια διατάσσει την επαναλειτουργία του σήματος και των εκπομπών, μέχρι να δημιουργηθεί ο καινούργιος φορέας. Κανένα από τα άλλα άρθρα της ΚΥΑ δεν αναστέλλεται με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Δηλαδή, οι 2.500 και πλέον εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν απολυμένοι, η διάλυσή της είναι δρομολογημένη και το μόνο που υποχρεούται η κυβέρνηση, είναι να «ξανασηκώσει» το σήμα της, μέχρι να δημιουργηθεί η ΝΕΡΙΤ ΑΕ! Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο το ΣτΕ καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να βρουν τρόπους να βγουν εκπομπές και να λειτουργήσει το διαδίκτυο (ενδεχόμενα με μερικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ή εκπομπές κονσέρβα), θεωρώντας δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εν ενεργεία εργαζόμενος της ΕΡΤ ΑΕ, τεχνικός η δημοσιογράφος, αφού ισχύει στο ακέραιο η πρόβλεψη της ΚΥΑ για απόλυσή τους!

Να λοιπόν που το ΣτΕ έδωσε λύση βολική για όλους, εκτός από τους εργαζόμενους, που ζουν στο πετσί τους τι σημαίνει ταξικό κράτος - σύνταγμα και ταξική δικαιοσύνη. Το σήμα της ΕΡΤ θα επανέλθει, όπως ζητούσαν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, η αστική δημοκρατία θριάμβευσε, όπως ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που διαλύει φορείς του δημοσίου, ζει και βασιλεύει και οι εργαζόμενοι πετιούνται κατά χιλιάδες στο δρόμο. 'Ωρα να βγουν συμπεράσματα σοβαρά και κρίσιμα για το μέλλον και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων, που πρέπει από σήμερα να κλιμακωθούν.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Δευτέρα 17 Ιούνη στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τη Δευτέρα 17/6 στις 7μμ, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, τους εργαζόμενους της Αττικής, τα σωματεία και τη νεολαία σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των άλλων Δημόσιων οργανισμών, που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου πετιούνται στο δρόμο.
Με ενιαίο αγώνα να απαιτήσουμε την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Τώρα είναι ώρα οργάνωσης της πάλης, αντίστασης απέναντι στην πολιτική που μας πετάει στο δρόμο, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και την ανέχεια.


5 Ιουνίου 2013

Εργατικό Κέντρο Αθήνας: Πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ


Μεγάλη επιτυχία κατέγραψαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ο συνδυασμός της ΔΑΣ που στηρίζεται απο το ΠΑΜΕ αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά απο τους επόμενους σε ψήφους, ποσοστά και έδρες.

Συγκεκριμένα:
Αντιπροσωπεύοντας 113. 722 εργάτες και υπάλληλους, ψήφισαν 1422 αντιπρόσωποι και επι εγκύρων 1414 πήραν:
- ΔΑΣ : 393 ψήφους και 9 έδρες (27,79%)
- ΠΑΣΚΕ-ΕΚΑ: 221 ψήφους και 5 έδρες (15,63%)
- Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ): 216 ψήφους και 5 έδρες (15,28%) από τους οποίους οι 110 ψήφοι  είναι από διευθυντές και προϊστάμενους των σούπερ μάρκετ Βερόπουλου, Σκλαβενίτη, Βασιλόπουλου οι οποίοι ήρθαν στην ψηφοφορία με τα εταιρικά αυτοκίνητα.
- ΔΑΚΕ-Νέα Πορεία: 187 ψήφους και 4 έδρες (13,22%)
- ΠΑΣΚΕ-Συνεργαζόμενοι: 158 ψήφους και 3 έδρες 11,17%)
- ΔΑΚΕ: 157 ψήφους και 3 έδρες 11,10%)
- Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.): 71 ψήφους και 2 έδρες 5,02%)
- Ανεξάρτητοι Συνδικαλιστές (Καμένος): 9 ψήφους και καμία έδρα (0,64%)
- Αντεπίθεση Εργαζομένων (τροτσκιστές): 2 ψήφους και καμία έδρα (0,14%)

[Από 902.gr ]