23 Σεπτεμβρίου 2013

Να εμποδίσουμε αποφασιστικά το συνειδητό εκφυλισμό των αγώνων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

[Αναδημοσιεύουμε από το site του ΠΑΜΕ. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε εδώ τη τοποθέτηση του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της Ε.Γ. της ΓΣΕΕ στις 23/9/2013]

Συνεδρίασε σήμερα, μετά από επιμονή της Αυτόνομης Παρέμβασης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΣΕ, με θέμα την προκήρυξη για αύριο, Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας.
Είναι φανερό, πως δεν εξασφαλίζονταν ούτε στο ελάχιστο οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένη η απεργία.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΣΕ αντιτάχθηκαν αποφασιστικά στη συνειδητή υπονομευτική και εκφυλιστική αυτή τακτική. Άλλωστε, υπάρχει εμπειρία και παλιά και πρόσφατη. Αυτοί που πρωτοστατούν στο να παρθούν τέτοιες αποφάσεις, πρωτοστατούν και στην απεργοσπασία στους διάφορους κλάδους.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανέφεραν την πρότασή τους για μια καλά προετοιμασμένη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία μέσα Οκτώβρη, που θα συζητηθεί πλατιά στα Σωματεία, στους εργαζόμενους, έτσι που να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συζητήσουν, να προετοιμάσουν και να πιέσουν για απεργία με τέτοια χαρακτηριστικά σύγκρουσης με την εργοδοσία στους τόπους δουλειάς, περιφρούρησης της απεργίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντρώσεις.

Να εμποδίσουμε αποφασιστικά το συνειδητό εκφυλισμό των αγώνων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και γενικότερα τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό από δυνάμεις, όπως η Αυτόνομη Παρέμβαση και τους κολαούζους της, που θέλουν να υποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα στην αύξηση του εκλογικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ.

18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΞΩ οι φασίστες από τον Πειραιά και από κάθε λαϊκή γειτονιά

Τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς του Πειραιά καλούν τους εργαζόμενους και όλο το λαό του Πειραιά αύριο σε συγκέντρωση για να καταδικαστεί η πρόκληση της Χρυσής Αυγής, που τολμάει να διοργανώσει συγκέντρωση στη Νίκαια.
Το εργατικό κίνημα θα κόψει το χέρι των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, που είναι το τσιράκι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργάτες, οι εργάτριες, ο λαός να διώξει τους φασίστες από όλες τις γειτονιές.
Η συγκέντρωση των συνδικάτων και των μαζικών φορέων του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη στο Περιβολάκι της Νίκαιας.

ΕΞΩ οι φασίστες από τον Πειραιά
και από κάθε λαϊκή γειτονιά


Τα σωματεία:


Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά,  Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση  Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά,  Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας.

17 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

[Ανακοίνωση του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής. Ως Επιτροπή Αγώνα στις Ασφαλιστικές Εταιρείες καλούμε το κλαδικό μας σωματείο, τον ΣΥΑΕ, όπως και όλα τα επιχειρησιακά σωματεία των ασφαλιστικών να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν ανάλογες αποφάσεις καταδίκης του γεγονότος και των φασιστών μπράβων των αφεντικών της Χρυσής Αυγής]

Το σωματείο μας καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση προπαγανδίζοντας το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Από τη δολοφονική επίθεση υπήρξαν εννιά τραυματίες στελέχη του ΚΚΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και άλλα μέλη της διοίκησης.
Σε μία περίοδο, που η επίθεση ενάντια στο λαό δυναμώνει, που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται, που το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση τσακίζεται και η υγεία έχει γίνει προνόμιο μόνο των λίγων και εκλεκτών, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ του λαού αυτοί που χτυπάνε τους εργάτες και τους νεολαίους που αγωνίζονται για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Είναι αποκαλυπτικό ότι οι φασίστες επέλεξαν να χτυπήσουν στο Πέραμα, εκεί που κλιμακώνεται η ταξική σύγκρουση, εκεί ακριβώς οι Χρυσαυγίτες επέλεξαν να χτυπήσουν όσους αντιπαλεύουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο!!!

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις απειλές και την τρομοκρατία μπορούν να σπείρουν το φόβο και την υποταγή.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!


Ο λαός και η νεολαία πρέπει να δώσουν αποστομωτική απάντηση στους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ, των δοσίλογων ταγματασφαλιτών και της χούντας. Να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους, το οργανωμένο εργατικό κίνημα, μέσα από μορφές συλλογικής κι αγωνιστικής συγκρότησης του λαού μας και να βάλουν στο περιθώριο και την απομόνωση όλους όσους βάζουν φρένο στην ανάταση του λαού.

Όλοι οι εργαζόμενοι, οι γονείς, οι νέοι έχουμε ευθύνη να αποκαλύπτουμε το ρόλο των φασιστών, να μην παραδώσουμε τα παιδιά μας στα δόντια του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Να ρίξουμε στο κάλαθο των αχρήστων την αντιδραστική και ανιστόρητη θεωρία των δυο άκρων.

Όλοι να πάρουμε θέση. Καλούμε τους συναδέλφους να ανοίξουν την κουβέντα με θάρρος μέσα στο χώρο δουλειάς για το ρόλο του φασισμού, για τον πραγματικό χαρακτήρα της ΧΑ. Να καταδικάσουν την φασιστική επίθεση και να απομονώσουν στην πράξη τους φασίστες.


ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ.
ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!
 

Πρόταση και τοποθέτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ στις 13 Σεπτέμβρη 2013


Η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου στους τόπους δουλειάς γενικεύεται μετατρέποντας τους σε κολαστήρια και αντεργατικά γκέτο. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η απλήρωτη εργασία, η καταστρατήγηση των ωραρίων και των ημερών εργασίας, η μη καταβολή των δεδουλευμένων, οι απειλές, οι εκβιασμοί, είναι ο κανόνας.

10 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών σε κάθε μαθήτρια και μαθητή


[Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών. Για να διαβάσετε την ανακοίνωση από εκεί, πατήστε πάνω στο εικονίδιο]

Σου στερούν τη μόρφωση, δεν έχεις ελεύθερο χρόνο, φτιάχνουν ένα σχολείο που σε εξοντώνει.
Δεν σου χαρίζονται, μην τους χαρίζεσαι, ανάτρεψέ τους!

Αγαπητέ μαθητή–μαθήτρια,
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σου εύχεται καλή πρόοδο για τη νέα σχολική χρονιά. Η χρονιά αυτή είναι ακόμη πιο δύσκολη από την προηγούμενη, με τις νέες αλλαγές που για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση φέρει στο σχολείο: το νέο νόμο για το «Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο».
Εσένα έχει στόχο αυτός ο νόμος!
Τσακίζει σήμερα τη δυνατότητά σου στη μόρφωση, αύριο τα δικαιώματά σου στη ζωή και στη δουλειά!

8 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

[Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Πατώντας πάνω στο εικονίδιο μπορείτε να τη διαβάσετε/κατεβάσετε σε μορφή pdf]

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΓΣΜΕ), ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΤΡΙΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

«Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου
το μέλλον και τη μόρφωση που θα ‘χει το παιδί σου»

Οι εξελίξεις στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα

[Ανακοίνωση της εκτελεστικής γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Πατώντας στο εικονίδιο μπορείτε να τη κατεβάσετε σε μορφή pdf]

Ανατροπές σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές, διαδοχική ασφάλιση, τσάκισμα παροχών με ενιαιοποίηση προς τα κάτω, αλλά και συγχωνεύσεις ταμείων, μειώσεις σε εφάπαξ, εισφορές των εργοδοτών, παράδοση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείωνστον τζόγο του χρηματιστηρίου, μεγαλύτερη εσκεμμένη καθυστέρηση απονομής των συντάξεων, και κρίσεων από τις επιτροπές αναπηρίας, προετοιμάζει η κυβέρνηση και κλιμακώνει τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Από την 1η-1-2014 θα διακοπεί η καταβολή του επιδόματος ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών δηλαδή, σε περισσότερους από 120.000 συνταξιούχους. Το ΕΚΑΣ θα χορηγείται από το 65ο έτος με εισοδηματικά κριτήρια.
Ο στόχος τους είναι η απαλλαγή του κράτους και των εργοδοτών από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και να πάμε σε ένα σύστημα που η «δημόσια» σύνταξη θα είναι μια «βασική» προνοιακού χαρακτήρα μέχρι 360 ευρώ, και η «αναλογική» που θα εξαρτάται από τις εισφορές των εργαζομένων που θα είναι η «βασική πηγή χρηματοδότησης» της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Τα μέτρα αφορούν όλους τους συνταξιούχους αλλά ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους, αυτούς που θα βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια.