23 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΙ στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1 Νοέμβρη, 12:00 στο Σύνταγμα, με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΥΑΕ

Συνάδελφοι,
Τη Πέμπτη 9/10 διεξήχθη η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Κλαδικού μας Σωματείου, του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΥΑΕ).

Εκεί, πέραν των άλλων θεμάτων, τέθηκε από τη παράταξή μας το θέμα της συμμετοχής του σωματείου στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 1/11 με κεντρικό ζήτημα την ανεργία, στο οποίο καλούν ήδη πάνω από 700 σωματεία, ομοσπονδίες και φορείς, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ.

Δεν είναι κάτι νέο από τη μεριά μας. Όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε προτάσεις για τη συσπείρωση & οργάνωση των ανέργων του κλάδου. Τόσο όταν προέκυπτε το κλείσιμο κάποιας εταιρείας (λ.χ. Evima, Διεθνής Ένωση), όσο και ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, έχουμε επαναλάβει προτάσεις όπως τη συγκρότηση επιτροπής ανέργων του ΣΥΑΕ, η οποία θα παίρνει πρωτοβουλίες για τη στήριξη των άνεργων συναδέλφων και των οικογενειών τους, την οργάνωσή τους για μια σειρά ζητήματα. Στην ίδια κατεύθυνση προτείναμε τη πρόσκληση των άνεργων συναδέλφων σε δωρεάν παιδική θεατρική παράσταση. Αυτές τις προτάσεις η τωρινή διοίκηση του σωματείου πάντοτε τις προσπερνούσε ή τις απέρριπτε.

Έτσι επιχείρησε να κάνει και στη Γενική Συνέλευση για το συλλαλητήριο της 1/11, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες, όπως «να πάρει την απόφαση η διοίκηση της Ομοσπονδίας σε μελλοντική συνεδρίαση». Δε της πέρασε όμως. Επιμείναμε να αποφασίσει η ίδια η Γενική Συνέλευση, ως το ανώτερο όργανο του συλλόγου. Να δοθεί η δυνατότητα στους ίδιους τους εργαζόμενους να αποφασίσουν. Έτσι το θέμα τέθηκε προς ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί με μεγάλη πλειοψηφία η συμμετοχή του σωματείου στο συλλαλητήριο!

Βεβαίως, για τίποτε από αυτά δεν ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι του κλάδου τις ημέρες που ακολούθησαν. Στην ανακοίνωση του σωματείου που αναφέρεται σε αποτελέσματα ψηφοφοριών της Γενικής Συνέλευσης, η απόφαση για συμμετοχή του σωματείου στο συλλαλητήριο αποσιωπάται. Γίνεται οργανωμένη προσπάθεια από τη διοίκηση του ΣΥΑΕ, ώστε η «ενοχλητική» αγωνιστική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να μη μαθευτεί, να μείνει στα χαρτιά!

Όπως όμως τα τερτίπια της συμβιβασμένης διοίκησης του ΣΥΑΕ δε πέρασαν στη Γενική Συνέλευση του σωματείου, έτσι δε θα περάσουν και τώρα!

Συνάδελφοι, το συλλαλητήριο της 1/11 δεν είναι «μια ακόμη διαδήλωση». Εξ αρχής στόχος ήταν να σταθεί ένας σημαντικός σταθμός στη πορεία ανασυγκρότησης του κινήματός μας, αφορμή για να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ό,τι έγινε δηλαδή και στη Γενική Συνέλευση του δικού μας σωματείου!

Σας καλούμε να στηρίξετε με τη παρουσία σας την αγωνιστική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου. Να βρεθούμε εκεί, με το πανό της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου, μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους κι ανέργους που θα φτάσουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα την ώρα που «δε κουνιέται φύλλο», δίνοντας απάντηση σε όσους μας θέλουν κλεισμένους στο σπίτι και στα προβλήματά μας, θεατές των εξελίξεων.

Σας καλούμε, στις εκλογές του ΣΥΑΕ που διεξάγονται μέσα στο Νοέμβρη, να ενισχύσετε τη παράταξη της Ενιαίας Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης, να ενισχύσετε το ΠΑΜΕ. Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στο σωματείο μας, ξεπερνώντας ταξίματα, καλοπιάσματα και απειλές! Δε τους χρωστάμε. Μας χρωστάνε!

Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση
https://drive.google.com/file/d/0BwiT1zAFJ6I7cmtwbTIxb05uY1k/view?usp=sharing

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δε δημοσιεύονται. Μπορείτε όμως και από εδώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. Καλό είναι βέβαια ν' αφήσετε και κάποιο στοιχείο επικοινωνίας...